Vind de beste glazenmaker in Sint-Agatha-Berchem

Kom gemakkelijk en snel in contact met glazenmakers uit Sint-Agatha-Berchem en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Glazenmakers Sint-Agatha-Berchem

Top 10 glazenmakers in Sint-Agatha-Berchem

Compleet overzicht van alle glazenmakers in Sint-Agatha-Berchem en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar tot 40%!

In Sint-Agatha-Berchem zijn 10 glazenmakers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle glashandels bij jou in de buurt. Ieder bedrijf is handmatig geselecteerd en toegevoegd door ons serviceteam. Daarnaast heeft iedere glashandel een eigen bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Glashandel Sint-Agatha-Berchem?

Je schakelt een glazenmaker voor alle glaswerken, zoals het plaatsen en vervangen van enkel- en dubbelglas (HR++). De meeste glashandels bieden een 24/7 glasservice in geval van spoed. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Over Sint-Agatha-Berchem

Sint-Agatha-Berchem is een plaats in de provincie Brussel en telt in 24830 inwoners, bestaande uit 12010 mannen en 12820 vrouwen, verdeeld over 11894 huishoudens. Per 11894 huishoudens is er 1 glazenmaker beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 10 glazenmakers in Sint-Agatha-Berchem en omgeving

Vergelijk glazenmakers en bespaar op de kosten!


dakdekker Sint-Agatha-Berchem

Glazenmaker Sint-Agatha-Berchem

Een glazenmaker in Sint-Agatha-Berchem kan je helpen bij het plaatsen of vervangen van glas. Ook in geval van glasschade schakel je best een glaszetter in, om zo verwondingen te voorkomen. Glasmakers geven je een persoonlijk advies zodat je zeker weet dat je de juiste glassoort kiest. Op zoek naar een glazenmaker?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt je de offertes van maximaal 5 glazenmakers in jouw regio. Vergelijk de verschillende kosten en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je wat een glazenmaker voor jou kan betekenen en wat het inhuren van een glazenmaker ongeveer kost. Je vindt meer informatie over de vele mogelijkheden, de gemiddelde kosten én we geven je handige tips om te besparen op de kostprijs!Wat doet een glazenmaker?

Een glaszetter is een vakman ervaren in het plaatsen, vervangen of repareren van beglazing. De beglazing waarmee hij werkt is heel breed: van ruiten tot glazen tafels, spiegelglas en glas-in-lood. Glas vervangen zorgt voor een betere isolatiewaarde in huis en een lagere energierekening. Bovendien verbetert de inbraakveiligheid én stijgt de woningwaarde.

Een glazenmaker geeft je een persoonlijk advies: zo kies jij zeker weten voor de juiste glassoort. Bovendien kan hij eventueel aanraden welk soort veiligheidsglas je nodig hebt, om inbraak en ook verwondingen bij huisdieren of kinderen te voorkomen.

Waarom een glazenmaker inschakelen?

Het plaatsen van glas is niet iets dat je eenvoudig zelf doet. Bij een verkeerde plaatsing ontstaan er lekkages en komt er condensvorming tussen de twee glasplaten. Dit is vervelend en zorgt bovendien voor een slechtere isolatie. Het is dus aan te raden om een glaszetter in te huren voor deze werkzaamheden.


Dit zijn een paar redenen waarom mensen een glazenmaker uit Sint-Agatha-Berchem inhuren:

 • 1. Er is sprake van glasschade en de beschadigde ruiten moeten vervangen worden.
 • 2. De bewoners willen hun huis beter isoleren met behulp van isolatieglas.
 • 3. Voor een persoonlijk advies wat betreft de verschillende glassoorten.
 • 4. Om tijd en energie te besparen, en te profiteren van een goede garantie.

Vind geschikte glazenmakers uit Sint-Agatha-Berchem!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis - Vrijblijvend

Wat zijn voordelen van onze service?

Met onze gratis service vergelijk je de offertes van meerdere glazenmakers in Sint-Agatha-Berchem. Het voordeel hiervan is dat je verzekerd bent van een eerlijke prijs!

De grootste voordelen voor jou op een rij:

 • Je krijgt een duidelijk en eerlijk beeld van de gemiddelde prijzen
 • Je kiest zo gemakkelijk voor de glasmaker met de scherpste prijs.
 • Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs.
 • De aanvraag is gratis en bovendien zonder verdere verplichtingen.

Wat kost een glazenmaker per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een glasmaker ligt tussen de €30,- tot €45,- per uur, afhankelijk van de mate van ervaring. Maar dit is nog exclusief de materiaalkosten. Die zijn natuurlijk afhankelijk van de glassoort die je kiest.

Hoewel enkel glas goedkoop is, ongeveer €25,- per m², wordt dit eigenlijk alleen nog in de vervangingsmarkt gekocht door de slechte isolatiewaarde. Isolatieglas is verkrijgbaar vanaf €75,- tot €165,- per m², zeker een aanrader als je de energierekening wilt verlagen!

Liever veiligheidsglas plaatsen? Voor gelaagd en gehard glas beginnen de prijzen vanaf €45,- per m² en draadglas vanaf €80,- per m². Voor een precieze prijsindicatie kun je gratis offertes vergelijken!

Kosten glashandel in 2024

Glassoort Gemiddelde prijs incl. btw* (excl. arbeidskosten)
Enkel glas €25,-
Dubbel glas €65,-
Isolatieglas €75,- tot €165,-
Gelaagd glas Vanaf €45
Gehard glas Vanaf €45,-
Draadglas Vanaf €80,-
Glas in lood Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen excl. arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en zonder verplichtingen offertes aan.

Factoren die de prijs van een glashandel beïnvloeden

De prijzen voor glaszetten kunnen enorm variëren. Dat heeft te maken met verschillende factoren die een invloed hebben op de prijs. Zoals het soort glas, een eventuele spoedtoeslag en de specifieke werkzaamheden die de vakman voor je uitvoert.

Hieronder vertellen we je welke factoren de prijs beïnvloeden. Wil je zeker weten wat een glasmaker jou gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

1. Soort glas

De materiaalkosten bedragen bijna de helft van de totaalprijs! Als jij kiest voor driedubbel isolatieglas van €165,- per m² en je buren kiezen voor standaard dubbel glas van €65,- per m², dan verschillen de kosten natuurlijk enorm.

Je kunt rekening houden met de prijs van het glas, om zo de totaalprijs te beïnvloeden. Wel raden we je aan om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de U-waarde en wat voor besparing je dit oplevert. Zo weet je zeker dat je de glassoort met de beste prijs-kwaliteitverhouding oplevert.

2. Spoedservice

Heb je glasschade? Voor je eigen veiligheid is het belangrijk om zo snel mogelijk een glaszetter in te schakelen. Deze komt met spoed naar je toe om een reparatie uit te voeren, of om de gebroken ruit direct te vervangen. Hiermee voorkom je het risico op inbraak of vandalisme én zorg je ervoor dat niemand zich verwondt aan de glasscherven.

Maar wanneer je met spoed een vakman inschakelt, dan betaal je daar vaak een spoedtoeslag voor. Dit is geen reden om geen gebruik te maken van de spoedservice, maar we raden je wel aan om hier rekening mee te houden. Hoe hoog deze spoedtoeslag is varieert per glazenmaker, maar ligt vaak tussen de 15% tot 25%.

3. Voorbereidende werkzaamheden

Voor voorbereidende en andere werkzaamheden worden natuurlijk meer kosten in rekening gebracht. Wil je bijvoorbeeld ook direct je kozijnen vervangen dan vallen de kosten hoger uit dan wanneer dit niet nodig is.

Je kunt een glasmaker ook inhuren om je nieuwe ramen in te meten. Hier worden vaak ook kosten voor in rekening gebracht. Het voordeel hiervan is dat je wel zeker weet dat je nieuwe ruiten passen en zo niet onnodig geld kwijt bent aan nieuwe ruiten.

Werkzaamheden van glazenmakers in Sint-Agatha-Berchem

Glazenmakers uit Sint-Agatha-Berchem zijn in te schakelen voor verschillende werkzaamheden, maar de drie belangrijkste taken zijn: glas plaatsen, glas vervangen of glasherstel.

Hieronder lees je meer over deze werkzaamheden van een glasmaker in jouw regio. Wil jij ook een vakman in huren zodat je profiteert van een garantie tot wel 15 jaar? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot 40%!

Glas plaatsen

Er zijn verschillende redenen om nieuw glas te plaatsen: een hogere isolatiewaarde, en betere veiligheid in huis of een hogere woningwaarde zijn slechts een paar van de redenen. Ook glasschade kan ervoor zorgen dat nieuw glas nodig is, bijvoorbeeld.

Bij het plaatsen van nieuw glas heb je de keuze uit verschillende glassoorten, maar isolatieglas is verreweg de populairste optie. HR++ glas heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en zorgt voor een flinke besparing op je energiekosten.

Interieurglas nodig?

Ook dan kun je een vakman inhuren. Zij zullen ook een nieuwe glasplaat in je tafel zetten of de glazen wand van je douche vervangen.

Glas vervangen

Als het tijd is om je glas te vervangen, schakel dan een glazenmaker in. Glas vervangen is nodig bij schade, maar ook als je op dit moment nog enkel- of standaard dubbel glas hebt en zo veel warmte verliest.

Het vervangen van de beglazing begint altijd met het verwijderen van de oude glasplaat. De vakman snijdt de kitrand weg en kan daarna de glaslatten verwijderen. Met een zuignap tilt hij de ruit uit het kozijn. Na het schoonmaken van de sponning volgt de plaatsing van de nieuwe ruit. De glaslatten worden teruggeplaatst en het raam wordt daarna volledig afgekit.

Glasherstel

Bij glasschade raden we aan gebruik te maken van de spoedservice. Een glaszetter komt dan zo snel mogelijk naar je toe om de schade te herstellen.

Herstel bestaat in de meeste gevallen uit het vervangen van de kapotte ruit. Glaszetters werken samen met verschillende glashandels, en daardoor zijn veel verschillende ruiten direct op voorraad. Zo hoeft de glazenmaker niet een tweede keer terug te komen.

Blijkt de juiste glassoort in de benodigde afmetingen toch niet leverbaar te zijn, dan zorgt de vakman voor een noodoplossing. Vaak houdt dit in dat hij een enkele glasplaat op maat snijdt en deze lijmt op de beschadigde ruit. Zo kun je toch met een gerust hart gaan slapen.


Glazenmaker uit Sint-Agatha-Berchem nodig? Bespaar op de kosten!

Vind een vakman in jouw regio en bespaar zo tot wel 40%!

Premies bij werkzaamheden glazenmakers

Wanneer je een glazenmaker inhuurt, kom je mogelijk in aanmerking voor mooie premies. Dit zijn de mogelijkheden in Vlaanderen:

 • Premie van de netbeheerder. Als je investeert in isolatieglas kun je van netbeheerder Fluvius een premie ontvangen. In 2021 is dit een premie van €16,- per m² glasoppervlak. De voorwaarden zijn dat de woning voor 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet en dat de werken worden uitgevoerd door een vakman. Meer hierover lees je op vlaanderen.be.
 • Totaalrenovatiebonus: als je investeert in drie of meer energiebesparende maatregelen, dan kom je in aanmerking voor deze bonus. Bij drie investeringen gaat het om een bonus van €1.250,- voor eengezinswoningen en €625,- voor appartementen. Hoe meer investeringen je doet, des te hoger de bonus: tot een maximum van maar liefst €4.750,-! Meer over de totaalrenovatiebonus lees je op vlaanderen.be.
 • De huur- en isolatiepremie: dit is een speciale premie voor bepaalde huurders. Het bedraagt een premie van €85,- m² of €200,- per dossier. Meer hierover lees je op vlaanderen.be.

Glasmaker inschakelen: waarop letten?

Schakel je een glazenmaker in? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Zo kan het uurtarief per glaszetter enorm verschillen. Dit hangt af van de ervaring van de vakman én de locatie. Vaak hanteren glaszetters in de steden een hoger tarief dan op het platteland.

Mocht je met spoed een vakman inhuren, wees dan niet verbaasd als er een spoedtoeslag in rekening wordt gebracht. Deze spoedtoeslag ligt vaak tussen de 15% tot 25% en wordt alleen in rekening gebracht als de vakman buiten kantooruren moet langskomen om bijvoorbeeld schade te herstellen.

Bij het kiezen van een glasmaker raden we je bovendien aan om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar garantievoorwaarden. Veel glaszetters bieden namelijk een garantie tot wel 15 jaar aan! Soms is het slim om iets meer te investeren in een vakman met een uitstekende garantie, dan kiezen voor een goedkoop glaszetter zonder garanties.

Tips om te besparen op glaswerken

Wel een professionele glaszetter inhuren maar niet te veel betalen? Geen zorgen: dat is zeker mogelijk. Hieronder geven we je de beste tips om te besparen op de kosten. Zo kun je kiezen voor kwaliteit zonder de hoofdprijs te betalen! Wil je een glazenmaker inhuren, vraag dan gratis offertes aan!

Wat kun je zelf doen?

Door zelf mee te helpen, zorg je ervoor dat de glasmaker zo snel mogelijk aan de slag kan. Dit voorkomt dat de arbeidskosten te hoog oplopen. Zeker als je een prijs per uur betaalt, is dit een goede manier om flink op de kostprijs te besparen.

Wat kun je doen?

Verschillende voorbereidende werkzaamheden, zoals het leeghalen van de ruimte rondom het raam tot het verwijderen van de oude beglazing. Heb je houten kozijnen die wat aandacht nodig hebben, kun je ook overwegen om zelf alvast het houtrot te verwijderen en te herstellen. Vraag je glazenmaker of er nog meer klussen zijn die je alvast kunt voorbereiden.

Premies bij isolatieglas

Investeer je in isolatieglas? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een premie! Dit houdt in dat je een gedeelte van de gemaakte kosten weer terugkrijgt, waardoor je de investering in isolatieglas nog sneller terugverdient.

Welke premies zijn er?

De netbeheerder biedt een premie aan als je de werken door een aannemer laat uitvoeren. Een voorwaarde hiervoor is dat jouw woning in ieder geval voor 2006 al is aangesloten op het elektriciteitsnet.

Investeert je naast isolatieglas ook nog in twee andere maatregelen, dan kom je in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Hoe meer energiebesparende maatregelen je treft, des te groter de bonus die je ontvangt.

Benieuwd welke mogelijkheden en premies er nog meer zijn? Op vlaanderen.be vind je een handig overzicht!

Materiaalkosten

Bespaar op de materiaalkosten! En daarmee bedoelen we niet dat je moet kiezen voor enkel glas, omdat dit de laagste prijs per vierkante meter heeft.

Houd met je keuze voor de glassoort rekening met zowel de gemiddelde prijs als de isolatiewaarde die je dit oplevert. Enkel glas is heel goedkoop, inderdaad. Maar de isolatiewaarde is erg slecht, waardoor de energiekosten zullen stijgen.

HR+++ glas is een hele grote investering, zeker omdat het glas in veel gevallen te dik is voor bestaande kozijnen. Wanneer je moet investeren in nieuwe kozijnen én driedubbel glas zijn de kosten zodanig hoog, dat de besparing hier niet tegenop kan. HR++ glas heeft daarentegen juist een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.

Lokale glashandel

We raden je aan om altijd te kiezen voor een lokale glashandel. Waarom? De meeste glazenmakers uit Sint-Agatha-Berchem brengen voorrijkosten in rekening. De hoogte hiervan verschilt, en kan tussen €0,25 tot €0,50 per kilometer liggen, of het kan een vast bedrag zijn.

Hoe dichterbij de glashandel is, des te lager de voorrijkosten. Bovendien brengen de meeste glashandels geen extra voorrijkosten in rekening binnen een bepaalde straal. In dat geval ben je nog goedkoper uit!

Vergelijk offertes

Wist je dat elke glaszetter zijn eigen tarief bepaalt? Hierdoor kunnen de kosten van glazenmakers enorm verschillen. Met het gratis vergelijken van offertes vind je heel gemakkelijk de glaszetter met het beste aanbod. Ervaring leert dat je het met vergelijken tot wel 40% op de totaalprijs bespaart.

Glazenmaker in Sint-Agatha-Berchem nodig? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij persoonlijk advies van een glazenmaker? Met de hulp van een glaszetter ben je bovendien verzekerd van een mooie garantie op glas en montage: mochten er toch onverhoopt beschadigingen ontstaan, dan komt de glaszetter dit zelf herstellen! Glasmaker gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijg je zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van glazenmakers in Sint-Agatha-Berchem. Vergelijk de verschillende prijzen, en kies zo voor de glaszetter met het beste aanbod. Je besparing loopt op die manier op tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis glazenmaker offertes vergelijken!