Vind de beste glazenmaker in Berchem-Antwerpen

Kom gemakkelijk en snel in contact met glazenmakers uit Berchem-Antwerpen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Glazenmakers Berchem-Antwerpen

Top 12 glazenmakers in Berchem-Antwerpen

Compleet overzicht van alle glazenmakers in Berchem-Antwerpen en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar tot 40%!

In Berchem-Antwerpen zijn 12 glazenmakers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle glashandels bij jou in de buurt. Ieder bedrijf is handmatig geselecteerd en toegevoegd door ons serviceteam. Daarnaast heeft iedere glashandel een eigen bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Glashandel Berchem-Antwerpen?

Je schakelt een glazenmaker voor alle glaswerken, zoals het plaatsen en vervangen van enkel- en dubbelglas (HR++). De meeste glashandels bieden een 24/7 glasservice in geval van spoed. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Over Berchem-Antwerpen

Berchem-Antwerpen is een plaats in de provincie Antwerpen en telt in 41806 inwoners, bestaande uit 19812 mannen en 21994 vrouwen, verdeeld over 18248 huishoudens. Per 9124 huishoudens is er 1 glazenmaker beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 12 glazenmakers in Berchem-Antwerpen en omgeving

Vergelijk glazenmakers en bespaar op de kosten!


dakdekker in Berchem-Antwerpen

Glazenmaker Berchem-Antwerpen

Schakel een glazenmaker uit Berchem-Antwerpen in voor het plaatsen of vervangen van je beglazing. Bij glasschade kun je gebruik maken van de spoedservice, zodat een glaszetter direct naar je toe komt voor een glasreparatie. Een vakman geeft je persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je de juiste glassoort kiest. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk offertes toegestuurd, maximaal 5. Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40%!

Op deze pagina lees je wat een glazenmaker voor jou kan betekenen. Je vindt informatie over de kosten, krijgt handige tips voor het vinden van de beste vakman en we laten je weten hoe je de kosten zo laag mogelijk houdt!Wat doet een glazenmaker?

Een glazenmaker is een vakman, ervaren in het plaatsen, vervangen en herstellen van beglazing. Zij kunnen je voorzien van een persoonlijk advies met betrekking tot de vele verschillende glassoorten, kunnen je nieuwe ruiten inmeten en schade zo snel mogelijk herstellen.

Een glazenmaker levert de ruiten precies op maat aan, zodat je zeker weet dat dit past. Ook unieke glassoorten, zoals glas-in-lood, worden door een glaszetter gemaakt én geplaatst.

Waarom een glazenmaker inschakelen?

Het zetten van glas klinkt misschien eenvoudig, maar is allesbehalve. Slecht gemonteerde beglazing kan tocht- en vochtproblemen veroorzaken, en zorgt bovendien voor problemen met de veiligheid en isolatie. Bovendien heb je geen garantie als je zelf je glas plaatst, en is dit ook niet verzekerd in geval van schade.

Dit zijn de belangrijkste redenen om een glazenmaker uit Berchem-Antwerpen in te zetten:

 • Om het glas in jouw woning te vervangen.
 • Om de isolatiewaarde in huis te verhogen.
 • Om het wooncomfort te vergroten.
 • Om de inbraakveiligheid te verbeteren.
 • Voor een goede garantie op materiaal en montage.
 • Om zo tijd en energie te besparen.

Vind geschikte glazenmakers uit Berchem-Antwerpen!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis - Vrijblijvend

Voordelen van onze service?

Op zoek naar een glazenmaker? Maak dan kosteloos gebruik van onze offerteservice. Je bent verzekerd van een eerlijke prijs en bespaart bovendien tot wel 40% op de kosten!

De grootste voordelen voor jou op een rij:

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten.
 • Zo kies je gemakkelijk voor de glaszetter met het beste aanbod.
 • Je bespaart op die manier tot wel 40% op de kosten en bent verzekerd van een eerlijke prijs.
 • De offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen, je zit nergens aan vast!

Wat kost een glazenmaker per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een glazenmaker ligt tussen de €30,- tot €45,-. Dit hangt onder meer af van de locatie van de glaszetter (in steden zijn ze vaak duurder dan op het platteland) en met de ervaring van de vakman. Ook ligt het uurtarief vaak hoger wanneer de klus complexer is. Let op: dit uurtarief is exclusief materiaalkosten.

Hoeveel de beglazing kost hangt weer af van de glassoort die je kiest. Bekijk de tabel hieronder voor indicatieprijzen van verschillende soorten glas. Vraag gratis offertes aan voor advies op maat!

Kosten glashandel in 2024

Glassoort Gemiddelde prijs incl. btw* (excl. arbeidskosten)
Enkel glas €25,-
Dubbel glas €65,-
Isolatieglas €75,- tot €165,-
Gelaagd glas Vanaf €45
Gehard glas Vanaf €45,-
Draadglas Vanaf €80,-
Glas in lood Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen excl. arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en zonder verplichtingen offertes aan.

Factoren die de prijs van een glashandel beïnvloeden

De totaalprijs kan per situatie enorm verschillen. Dat heeft te maken met verschillende factoren, die de kostprijs beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor de glassoort, een eventuele spoedtoeslag en een verschil in arbeidskosten.

Hieronder benoemen we 3 belangrijke factoren die een invloed hebben. Wil jij graag weten wat het gaat kosten om een glaszetter in te huren? Vraag dan gratis offertes aan!

1. Soort glas

De materiaalkosten zijn bijna de helft van de totaalprijs, dus de keuze voor het soort glas heeft een grote invloed. Natuurlijk is enkel glas in theorie de goedkoopste optie, dit kost gemiddeld €25,- per m², maar door het slechte rendement is het juist een hele dure optie: je energiekosten stijgen en je wooncomfort daalt. Wil je een glassoort met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Kies dan voor HR++ isolatieglas.

2. Spoedservice

Schakel je met spoed een glaszetter in? Voor de spoedservice wordt een toeslag gerekend. De glasmaker komt dan zo snel mogelijk naar je toe om glasschade te herstellen: ook in de avonden of weekenden. De kosten voor de spoedservice liggen gemiddeld 15% tot 25% hoger dan de reguliere service.

3. Voorbereidende werkzaamheden

De specifieke werkzaamheden die de glaszetter uitvoert heeft ook invloed op de kosten. Stel de vakman moet ook nog de kozijnen vervangen, of hij is lang bezig met het verwijderen van houtrot, dan is het logisch dat de kosten hoger uitvallen. Door zelf mee te helpen, of door zelf de voorbereiding vast uit te voeren kun jij de totaalprijs dus beïnvloeden.

Werkzaamheden van glazenmakers in Berchem-Antwerpen

Je kunt glazenmakers uit Berchem-Antwerpen inhuren voor een breed scala aan werkzaamheden. Ze geven een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende glassoorten, komen je nieuwe glasplaat inmeten en komen schade met spoed herstellen. De drie belangrijkste taken zijn:

 1. Nieuw glas plaatsen
 2. Beglazing vervangen
 3. Glasschade herstellen

Hieronder lees je meer over de belangrijkste werkzaamheden. Wil jij een vakman inhuren? Vraag dan gratis offertes aan!

Glas plaatsen

Eén van de belangrijkste taken van een glazenmaker uit Berchem-Antwerpen, is het plaatsen van glas. Dit klinkt als een eenvoudige klus, maar het moet heel zorgvuldig gedaan worden. Een verkeerde plaatsing kan namelijk leiden tot lekkages: hierna ontstaat er condens tussen de twee glasplaten, wat nooit meer weggaat.

Het is dus aan te raden het plaatsen uit te besteden aan een vakman.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het plaatsen van nieuw glas: glasschade is een grote reden, maar ook het verbeteren van de isolatie en het vergroten van de inbraakveiligheid is een belangrijke reden.

Glas vervangen

Glas vervangen wordt gedaan om een betere isolatie te realiseren, de veiligheid te vergroten of om schade te herstellen. De vakman werkt hierbij snel en vakkundig, zodat je nooit lang met een gat in de muur blijft zitten.

De vakman verwijdert de kitranden en de glaslatten, zodat de oude glasplaat los in het kozijn komt te zitten. Met behulp van een zuignap verwijdert hij deze glasplaat en na afloop van de montage voert hij deze voor je af.

Vaak kan hetzelfde kozijn gewoon opnieuw gebruikt worden. De glasmaker maakt de sponning netjes schoon en zorgt ervoor dat spijkers meer uitsteken. Met behulp van steunblokjes zet hij de nieuwe glasplaat netjes in de sponning, en tot slot plaatst hij de glaslatten weer terug.

Glasherstel

Glasherstel bestaat in de meeste gevallen uit het vervangen van de kapotte ruit. Een reparatie is alleen nodig bij hele kleine scheurtjes: in dat geval vult de vakman de kras of de scheur op, zodat deze niet verder scheurt. Wel blijf je de schade daarna zien.

We raden je aan glasherstel niet zomaar zelf uit te voeren: een gebroken ruit kan zorgen voor flinke verwondingen en die wil je voorkomen. Een vakman verwijdert de kapotte ruit, en vervangt deze met een glasplaat op maat. Mocht de gewenste beglazing niet op voorraad zijn, dan plakt hij een enkele glasplaat over de kapotte ruit heen. Zo kan niemand zich verwonden, voorkom je inbraak of vandalisme en verlies je geen warmte.


Glazenmaker uit Berchem-Antwerpen nodig? Bespaar op de kosten!

Vind een vakman in jouw regio en bespaar zo tot wel 40%!

Premies bij werkzaamheden glazenmakers

Bij verscheidene glaswerken kun je een mooie premie aanvragen, waarmee je een deel van de kosten vergoed krijgt. Op vlaanderen.be vind je een duidelijk overzicht van alle mogelijke premies die je kunt aanvragen.

Allereerst is er de premie voor hoogrendementsglas van netbeheerder Fluvius. Met een factuur uit 2020 kun je een premie van €8,- per m² glas verwachten en in 2021 is deze premie verhoogd naar €16,- per m² glasoppervlak! Meer over de voorwaarden lees je op vlaanderen.be.

Wil je in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus, dan moet je naast hoogrendementsglas investeren in minimaal twee andere energiebesparende maatregelen. Je bonus loopt, afhankelijk van je woning en het aantal uitgevoerde werken, op tot wel €4.750,-. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Glasmaker inschakelen: waarop letten?

Jij wilt een glasmaker inschakelen: hoe kies je nu de juiste vakman? Hieronder geven we je een aantal tips, zodat je zeker weet dat je kiest voor het juiste bedrijf.

 1. Hoe is de prijs opgebouwd? Is dit inclusief materiaal of exclusief? Zit ook de afvoer van de oude glasplaten hierbij inbegrepen, of niet?
 2. Wat is de levertijd van de ruiten? Veel glazenmakers hebben een groot aanbod aan glasplaten direct op maat op voorraad, maar het kan zijn dat de levertijd iets langer duurt.
 3. Hoe snel word je geholpen? Wil jij liever vandaag nog nieuwe ramen dan morgen omdat je veel warmteverlies hebt, dan is het slim om een vakman in te huren die snel aan de slag kan. Heb je geen haast dan is het misschien goedkoper om nog iets langer af te wachten.
 4. Wat zijn de extra kosten bij spoed? Bij glasschade is het belangrijk om met spoed een glazenmaker uit Berchem-Antwerpen in te huren, zodat je schade snel hersteld wordt. De meeste glaszetters brengen een spoedtoeslag in rekening, hoe hoog is deze?
 5. Wat zijn de garantievoorwaarden? Neem altijd de garantievoorwaarden door en kijk of de garantie geldt op alleen het glas, of ook op de montage. Hier kan flink verschil in zitten bij verschillende glazenmakers.

Tips om te besparen op glaswerken

Besparen op de kosten van een glazenmaker in Berchem-Antwerpen? Dat is zeker mogelijk. Hieronder geven we je een paar praktische tips, waarmee jij de kostprijs zo laag mogelijk houdt. Wil jij een glaszetter inhuren? Twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan!

Wat kun je zelf doen?

Help zelf mee! Dit is één van de beste tips om de arbeidskosten te besparen. Als je de montage per uur betaalt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze tijd te beperken. Verwijder zelf de oude glasplaat bijvoorbeeld, of bereid de kozijnen alvast voor door houtrot te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de vakman direct aan de slag kan, en zo bespaar je op de arbeidskosten.

Vraag je glaszetter of er nog andere klussen zijn die je eventueel zelf kunt doen, zoals het inmeten van de beglazing of het vrijmaken van de ruimte rondom het kozijn.

Premies bij isolatieglas

Soms kun je een premie aanvragen bij specifieke glaswerken. Dit houdt in dat je een deel van de kostprijs weer terugkrijgt, en de kosten laag houdt. Als je investeert in isolatieglas, betekent dit ook dat je terugverdientijd een stuk korter is.

Er zijn verschillende premies die je kunt aanvragen: netbeheerder Fluvius geeft een premie als je investeert in isolatieglas. Ook kun je dit gebruiken als één van de drie methoden om een totaalrenovatiebonus aan te vragen.

Materiaalkosten

Wist je dat de materiaalkosten bijna de helft van het totaalbedrag bepalen? Met de keuze voor de specifieke glassoort kun je de totaalprijs dus beïnvloeden.

Kies niet direct voor de goedkoopste glassoort!

Denk ook aan het rendement en de terugverdientijd van de beglazing. Zo weegt de besparing van HR+++ meestal niet op tegen de hoge kosten van glas en montage. Dubbel glas is wel heel goedkoop, maar in dat geval is het rendement zo laag dat je alsnog te weinig bespaart. Laat je daarom adviseren door een glasmaker.

Kiezen voor HR+++ is in veel gevallen niet interessant, kosten zijn veel hoger en terugverdientijd is langer. Neem een relatief goedkopere glassoort.

Lokale glashandel

Als je wilt besparen op de kosten, dan is het slim om te kiezen voor een lokale glashandel. Dat komt omdat elke glaszetter voorrijkosten in rekening brengt: hoe verder de vakman moet rijden naar jouw woning, des te hoger de voorrijkosten. Door te kiezen voor een glashandel in je eigen regio bespaar je dus op deze kosten. Sterker nog: veel bedrijven laten de voorrijkosten achterwege als je binnen een bepaalde straal kilometers woont.

Vergelijk offertes

Bij het inschakelen van een glasmaker raden we je altijd aan om meerdere offertes te vergelijken. De prijzen kunnen per vakman verschillen, omdat elke glaszetter zijn of haar eigen tarief hanteert. Door te vergelijken ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Bovendien bespaar je op deze manier tot wel 40% op de totale kosten!

Glazenmaker in Berchem-Antwerpen nodig? Vergelijk gratis offertes!

Zie je het niet zitten om zelf je beglazing te vervangen en wil je een glazenmaker uit Berchem-Antwerpen inhuren? Je profiteert dan van een mooie garantie op glas en montage en weet bovendien zeker dat je kiest voor de juiste glassoort: jouw glasmaker geeft je namelijk een persoonlijk advies! Vakman gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op deze manier op tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is bovendien gratis en zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

Gratis glazenmaker offertes vergelijken!